Veel honden vinden het héérlijk op het stand! Lekker de ruimte om lekker te rennen en te spelen met andere honden. En lekker zwemmen natuurlijk, hoewel sommige honden de golven maar eng vinden.
Van 15 mei t/m 1 oktober mogen honden niet op het strand komen.
Tijdens het strandseizoen mag de hond wel komen ten noorden van strandpaal 47 (Noorderstrand, voorbij Carlton Beach Hotel) of ten zuiden van strandpaal 36 (Zuiderstrand, voorbij de Haven).
Tussen 1 oktober en 15 mei mag uw hond weer los rond rennen over het Scheveningse strand van Scheveningen.
Wanneer de honden los mogen lopen op het strand, geldt dit meestal niet voor het duingebied. Houd uw hond hier dan ook aangelijnd.
Meer informatie over waar en wanneer honden op het strand mogen kunt u hier vinden.
Voor vrijwel alle stranden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Neem dus een schepje of plastic zakje mee. Er zijn allerlei soorten zakjes verkrijgbaar om de uitwerpselen op te ruimen.
Het is heerlijk om met de hond langs het strand te lopen, maar let erop dat de hond geen zeewater drinkt! Hij kan hier ziek van worden, en gaan braken en/of diarree krijgen. Zorg er dan ook voor dat u schoon drinkwater voor de hond bij zich heeft. Er zijn speciale dopjes verkrijgbaar die u op een plastic drinkflesje kunt draaien zodat de hond eruit kan drinken.
Tijdens het zwemmen kan de hond altijd wat water binnen krijgen, maar zorg dat hij niet teveel binnen krijgt.. Dat scheelt een hoop rommel in de auto of thuis!
Zorg dat de hond aangespoelde kwallen met rust laat, de netels zijn niet altijd uitgewerkt. Uw hond kan hier erg ziek van worden! Wanneer de hond kwal gegeten heeft, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de dierenarts.
Het prikkende of stekende gevoel dat optreedt na contact tussen de huid en de kwal wordt veroorzaakt door het gif in de netelcellen afkomstig van de tentakels. De huid wordt hiermee doorboord en er ontstaat een ‘brandplek’. Dit is een rode, pijnlijke en gezwollen vlek op de huid, die kan jeuken.
Is uw hond toch aangeraakt? Spoel de huid dan niet af met water, dit activeert de netelcellen!
Blijf van de plek af. Op de huid achtergebleven neteldeeltjes kunnen nog steeds gif afscheiden. Voorkom dat de hond gaan wrijven of krabben aan de huid, en krab zelf ook niet!
Eventuele (resten van) tentakels in de huid kunt u het beste verwijderen met een pincet. Leg een kompres aan met gewone huishoudazijn, daarmee maakt u het gif onschadelijk. Gebruik eventueel een jeuk- en pijnstillende zalf.
Bij twijfel altijd contact opnemen met de dierenarts!
Zorg ervoor dat de hond geen andere mensen of honden lastig valt die op het strand lopen. Houd de hond daarom altijd onder appèl.
Veel honden vinden het heerlijk om dingen te apporteren naar de baas. Leuk hondenspeelgoed daarvoor kunt u hier vinden.
Natuurlijk is het vooral leuk met de hond op het strand!
Ook voor de baas is het vaak heerlijk om lekker uit te waaien!
Droog na het zwemmen de hond lekker af.
En daarna heerlijk aan de warme chocolademelk of thee in een restaurantje! Zie hier een overzicht van alle restaurants in Scheveningen.
Een super (mid)dagje uit voor baas en hond!
Veel plezier op het strand!
Saskia vd Ven – Vink
Meer lezen? Zie dan deze leuke hondenlinks:
1 Comment
[…] Met de hond naar het strand […]